Welkom bij Residentie Vlissingen

Een modern monument in de historische binnenstad van Vlissingen

Residentie Vlissingen biedt iedere reiziger een passend verblijf, wanneer u alleen reist, met z’n tweetjes bent, met het gezin of met nog meer. De residentie is geschikt voor zowel een kort als een langer verblijf.

De stad aan uw voeten en toch met een paar stappen met de voeten in het zand.

Wist u dat Vlissingen de tweede prijs heeft behaald in de Zoover Award voor de beste stedentrip van Nederland?

Welkom in Vlissingen, stad aan zee

Het beeld van Michiel de Ruyter op de boulevard geeft misschien wel als beste de verbondenheid van Vlissingen aan met de zee. Nederlands bekendste zeeheld uit de geschiedenis en geboren Vlissinger verwerft roem als de redder des Vaderlands door te voorkomen dat een einde wordt gemaakt aan de “kooplieden Republiek”. Een kleine eeuw eerder wordt vlakbij Vlissingen Fort Rammekens gebouwd om de scheepvaartverbinding naar onder andere Middelburg bewaken, destijds een van de belangrijkste handelssteden van de Noordelijke Nederlanden.

De strategische ligging aan de monding van de Westerschelde maakte Vlissingen tot een van de meest gebombardeerde steden van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Het einde van de oorlog op Walcheren wordt gevormd door de “Slag om de Schelde”, de grootste militaire operatie op Nederlands grondgebied en van grote invloed op het vervolg van de oorlog. In 2019 wordt de slag verfilmd om 75 jaar bevrijding te vieren.

Het maritieme verleden is ook te zien in de scheepswerven welke al sinds de 16de eeuw in Vlissingen gevestigd zijn. In 2010 wordt begonnen met de restauratie van het “Dokje van Perry”, het op een na oudste droogdokje van Europa, dat dateert uit 1704. Oude fabriekspanden van scheepswerf De Schelde, zoals de timmerfabriek en de lasloods wordt nieuw leven ingeblazen en op hetzelfde terrein verrijst een nieuwe stadswijk.

Nieuwsbrief